Wednesday, March 22, 2006

WITHIN TEMPTATION

Bandet ble stiftet i 1996 av Robert Westerholt, som spilte gitar. Han hadde allerede funnet en vokalist; kjæresten Sharon Den Adel. Samme året kom Jeroen van Veen inn som bassist, Ruud Jolie som gitarist, Martijn Spierenburg på keybord og Ivar De Graaf på trommer, som senere ble erstattet med Stephen Van Haestregt. Bandet består av nederlandske medlemmer. De fikk platekontrakt hos DSFA Records nesten to måneder etter bandets stiftelse. I april 1997 gav de ut det første albumet, ”Enter”.Deres første spillejobber var i Østerrike og Tyskland, hvor de var på en turne. Dette var begynnelsen på deres 2. utgivelse, som ble gitt ut i 1998, EP’n ”The Dance”.

I 2000 ble bandet aktivt igjen etter et stille år i 1999 da alle medlemmene var opptatte med sine studier. År 2000 og 2001 ble gode år for bandet siden de fikk mange spillejobber i Benelux-landene, (Nederland, Belgia og Luxemburg). De gjorde også mange konserter og spilte på festivaler. I desember 2000 gav de ut albumet ”Mother Earth”. ”Mother Earth” solgte mer enn 350.000 kopier i Europa og de solgte til trippel platina i Nederland og til gull i Belgia. Et år senere, i 2002, kom singelen ”Ice Queen” på 1.plass på listene i Nederland og Belgia. Antallet på fans steg da betydelig. Deres 3. album ”The Silent Force” ble gitt ut 15.november 2004. Albumet ble med en gang en hit rundt om i Europa, særlig singelen ”Stand My Ground”. ”The Silent Force” solgte til gull i Nederland mindre enn tre uker etter utgivelse.

Bandet kan plasseres i sjangeren myk gotisk metall, og i noen sanger har de også brukt symfoni orkestre. Within Temptation har tatt bort mye av den dystre metallen og de bruker mest kvinnelig vokal, nærmest lik operastemme. Band som spiller denne typen sjanger synger ofte om religion og Gud, himmel og helvete, romantikk, skrekk, depresjoner, forlatthet, tomhet, og død.

Within Temptation lager musikk som du kan sammenligne litt med Nightwish og en voldsom Era.

Within Temptation er plassert som musikk fra midten av 90-tallet, men de driver fortsatt på, men har en foreløpig pause etter at Sharon fikk ei datter.
Kilder: http://www.daria.no/skole/?tekst=4870
TKJ i ef