Wednesday, March 22, 2006

TURNER, TINA

Hun er født 26.November 1939. Hun er oppvokst i Nutbush i Tennessee. Hun giftet seg med Ike Turner etter at hun ble med i bandet hans som sanger sent på 1950 tallet, og etter det så giftet de seg sammen. Men til slutt ble det for mye for Tina siden Ike hadde physiske problemer å det ble for mye av dem.

I 1979 møtte Tina Turner Roger Davies en ung mann fra Australia han var manager. Det sies at Tina Turner har den mest ekspressive sangstemmen på den internasjonale rockescenen. Turn on Tina`s nye show har med stor suksess hatt premiere på to av Danmarks viktigste spille steder, den ene var på Store Vega i København, den andre var på Train i Århus. Tina Turner vill i løpet av sommeren kunne ses og høres på en lang rekke av sommerens festivaler i Danmark, du vill også kunne se og høre henne i Tyskland, Schweiz og Bulgaria det er festivaler med over 20.000 tilskuere. Den andre singelen hennes "what`s love got to do whit it" ble en av årets største hits og den lå over 3 uker som nummer en på lista. I 2000 sa Tina Turner farvel med en omfattende verdensturne.

Fansen over hele verden tok avskjed med Tina`s karriere, med stemmen, med sangen og med showet hennes. Tina Turner sang også inn tittelsporet til James Bondfilmen "Golden Eye" i 1995, da var

Tina 66 år gammel. Hun skal også ha blitt spurt om hun ville spille inn tittelsangen til den nye James Bond filmen også, som het "Casino Royale". I 1991 kom Tina med et nytt album som het "Simply the best".

Les mer…

Se bilder…

SITL i cd