Wednesday, March 22, 2006

SPRINGSTEEN, BRUCE

Bruce springsteen ble født 23.september 1949 i freehold, New Jersey. Hans far Douglas var bussjåfør med tyske og irske aner. Moren Adele Zirilli Springsteen var italiensk amerikaner.

Gjennombruddet hans skjedde høsten 1975. Kalle navnet hans ”the boss” er godt kjent blant rockens tilhengere. Han mislikte sterkt kallenavnet, men han har nå akseptert det og spøker ofte med når han er på senen. Han bestemte seg tidlig for å vie livet sitt til rocken. Han kjøpte sin første gitar som tretten åring for 18$.Da han var 16 tok moren opp et lån på 60$ for å kjøpe en bedre gitar. Han fikk hjelp av The house of Marion Vinyard som sponset ukjente band. De hjalp han til å få jobben som gitarist i The Casitiles. Han ble senere ledende vokalist I bandet. Han ble innspiret av Elvis presley, the beateles og Bob Dylan.

På begynnelsen var Bruce springsteen en gitarist som spilte i profesjonelle band som tidligere nevnt The castiles og Stell mill. På begynnelsen av 70-tallet ville han gi ut musikk selv og ville virkeliggjøre sin egne drømmer. Han samlet noen av vennene sine og laget en tidlig versjon av det legendariske ”E Sreet band”. Han fikk sin første plate kontrakt i 1972 med CBS plateselskap. Sjangeren hans var en blanding av moderne rock og jazz. Han skriver gode tekster med store budskap og variert bruk av instrumenter. Han har vunnet flere grammy priser og en Oscar pris.

Bruce springsteen er gift med Patti Scialfa eller ”Red headed woman” som hun også blir kalt. Hun spiller gitar og korer for bandet. De ble sammen i 1984 og giftet seg i 1991. De har nå to sønner og en datter.

Springsteens Born in the USA var så populær at Ronald Reagan og Walter Mondale brukte sangen i sin president valgkamp, som brukte den som en nasjonalistisk sang isteden for en protest mot Vietnam krigen. Tekstene han skriver handler mye om daglig livet, og kvinner og menns kamp for å få endene til å møtes. Dagens musikk og Spesielt albumet ” The rising”, har refleksjoner rundt attentatet 11. september 2001. Musikken hans i dag er mye inspirert av gospel.

Hjemmeside…

Les mer…

Se bilder…

AMT i ef