Wednesday, March 22, 2006

SANTANA, CARLOS

Den 20 juli 1947 ble Carlos Santana født, han ble født i autlan som ligger i Mexico. I en veldig tidelig alder begynte Santana å intresere seg for den tradisjonelle musikken fra Mexico. Hans funksjon av latin musikk og rock ledet til 14 gull og ni album.

Som barn, Santanas far, en skikkelig mariachi fiolinist, underviste ham i musikk. I 1955, flyttet familien til grensen av byen Tijuana, og Santana plukket opp gitaren.

I 1961, flyttet Santana til San Francisco, for å gjenforene seg med familien sin som hadde flyttet dit ett år tidligere. Der, ble Santana forandret, politisk, kulturelt og som artist.
1966 så debut opptreden av Santana Blues Band, og populariteten deres steg så kraftig at i 1969, opptrådte bandet på den legendariske Woodstock festivalen.

Samme året som de slapp sitt første album, som hette ’Santana’. Plata fikk dobbel platinium, men ble overgått av deres neste album, ’Abraxas’, som ble firdoblet platinium i løpet av 1970.

Carlos Santanas presentasjoner er så variert som hans musikalske innflytelse. Han skrev film musikken til filmen ’La Bamba’, og i 1987 deltok han i et Rock`n roll møte- den første felles konserten med U.S.A og sovjet noensinne.

Han støtter også mange hjelpeorganisasjoner, som Blues for salvador, San Francisco earthquacke relief, og the rights of indigenous peoples.

Santana bandet var den første gruppen som mottok ’The CBS Records Crystal Globe Award’ for internasjonale albumsalg for rundt fem millioner, og i 2000 fikk Santana åtte Grammy priser, med sangen ’Smooth’ som vamt både årets plate og årets sang, og albumet ’supernatural’ fikk prisen for årets album.

Les mer…

Se bilder…

AMB i ef