Wednesday, March 22, 2006

ROLLING STONES

Rolling Stones består av: Mick Jagger som er sanger, Kieth Richards på gitar, Bill Wyman på bass, Charlie Watts på trommer og Brian Jones på rytme gitar og andre instrumenter. Siden har disse vært innom gruppa: Ian Stewart på keyboard, Mick Taylor som erstattet Brian Jones og Ron Wood som i sin tur erstattet Mick Taylor. Jagger, Richards, Jones, Watts og Wyman begynte sin karriere i en klubb i London. Startet i 1961 av skolekameratene Mick Jagger og Kieth Richards har blitt kjent som verdens beste rock & roll band. Det første albumet de fikk kom i 1964 inneholdt bare en sang av Jagger og Richards; ”Tell me”. Etter å ha jobbet nesten uten stopp siden de startet gruppa har de sluppet mer enn 50 album. Det begynte som et blues band, og den store sukseen kom da de begynte som rocke band igjen.

På midten av 60-tallet var det bare Beatles som var mer populært enn The Rolling Stones. En av grunnene til at de fikk så mye suksess var at de prøvde ut instrumenter som ingen tidligere rocke band hadde brukt.

I 1969 ble Brian Jones funnet død i badebassenget sitt etter å ha blitt sparket fra The Stones bare dager før. Noen tror det var selvmord, men mange tror det var pga. rusbruket hans og en overdose. Han var en talentfull musiker og kunne spille nesten alle instrumenter. Selv om han var en rusmisbruker vil han alltid bli husket for hans musikk. Siden hans død har unge og gamle beundrere kommet og besøkt hans gravplass hvor han en gang hadde vært en flink korgutt.

Les mer…

Se bilder…

HM i ab