Wednesday, March 22, 2006

QUEEN

Queen bestod av vokalisten Freddy Mercury, gitaristen Brian May, trommeslageren Roger Meddows- Taylor og bassisten John Deacon. Navnet Queen var det Freddie Mercury som fant på, og man kan jo si at det passet bra til gruppas glamorøse og oppsiktsvekkende image.

I begynnelsen av gruppas karriere, konsentrerte de seg mest om å skrive låter. De ville veldig gjerne skaffe seg platekontrakt, så istedenfor å holde en masse opptredener, skrev de låter, og til slutt fikk de nettopp en platekontrakt. EMI Records gikk med på å gi ut den første plata til Queen, kalt ”Queen”. Plateselskapet behandlet Queen på en uprofesjonell måte, men plata så likevel dagens lys i 1973.Uheldigvis ble plata ingen suksess, ”Queen 2”, derimot, som kom ut i 1974, og var gruppas andre plate, hadde et par singler som nådde topp ti i England.

Seinere hadde de en rekke hit`er, som for eksempel ”Bohemian Rapsody” (1975) og vi kjenner vel alle til den kjente rocke-låta ”We will rock you”. Bandet ble også så populært at de hadde hele fire av albumene sine inne på topp 30, samtidig i 1976! I blant de fire var den første plata deres ”Queen”, noe som var overraskende, siden den ikke ble noe suksess da den kom ut.

Queen fikk som sagt enorm suksess etter hvert, og har hele 15 utgitte albumer bak seg, hvorav den siste ble utgitt i 1986. De har også utgitt utallige singler og en LP, den siste singelen ble utgitt ett år etter det siste albumet, i 1987, da var det plutselig stopp for bandet.

Kilde: Historien om Rock, bind 15, utgitt av Den norske bokklubben.

Les mer…

Se bilder…

HRE i ab