Wednesday, March 22, 2006

PARTON, DOLLY

Dolly Rebecca Parton ble født i Sevierville, Tennessee 19.januar. 1946. Faren var tobakkbonde, men allikevel bodde familien med 12 barn i en liten leilighet. I 1964 flyttet hun til Nashville for å satse på karrieren som country-artist. Der forelsket hun seg i Carl Dean, og de to giftet seg i 1966. De er fortsatt sammen, men har ingen barn, for Dolly er steril. Hun og Carl oppdro fem av hennes yngre søsken for foreldrene.

Den dag i dag er Dollt ranket som verdens fjerde beste country-sangerinne, og har mottatt 5 Grammy’s for dette. Hun fikk også en Oscar for sangen ”9 to 5” som var musikken til filmen med samme navn. Hun har også en egen fornøyelsespark som heter ”Dollywood”. Hennes offisielle fan-side er dollymania.net.

Image til Dolly er som dere sikkert veit, stort blondt hår, fyldige lepper og stor kløft. Hun bruker alltid mye sminke, og har en nokså spesiell klesstil. Ofte er hun å finne i ”Se og Hør” under ”verst kledde”… Grunnet dette imaget, har hun mange homofile fans, og derfor får mange trusselbrev fra homofober. Dolly er ei lita dame på 1,52 m, men har en enorm stemme. I logoene sine bruker hun alltid sommerfugler, fordi de symboliserer skjønnhet og frihet.

Morsomme ”facts”:
* Verdens første klonede sau er oppkalt etter henne.
* Sesam Stasjon har en gang hatt en etterligning av henne. Hun hadde lilla hud og blondt hår, og het Polly Darton.
* Hun har solgt mer enn 100 millioner kassetter/ CD-er.
* Hun har hatt 41 topp 10 country-albumer, (mer enn noen andre…).

Les mer…

Se bilder…



JNO i ab