Wednesday, March 22, 2006

MADONNA

Madonna ble født i 1958. Hennes første 23 år inneholdt blant annet nakenfotografering og en kort karriere som trommeslager. Madonna er en Amerikansk pop-artist, skuespiller og forfatter. i 1983 la Madonna grunnlaget for sitt gjennombrudd som internasjonal artist. Madonna var en av de som tydeligst definerte 80-tallsmusikken, og årene 1985 til 1989 kan man kalle gullalderen i hennes karriere.

Årene fra 1993 til 1995 er nok ikke de Madonna ser tilbake på med størst stolthet. Men hun hadde en hovedrollen i stormusikalen Evita som likevel sørger for et solid høydepunkt. Med en nyfødt datter på hjemmefronten og filmsuksess på bortefronten, ble 1996 og 1997 gode år for Madonna. Med utgivelsen av Ray of Light kom Madonna fram i lyset igjen, og hun fikk også fem priser på MTV Music Awards, da viste folk at hun absolutt ikke hadde mistet grepet.

Madonna er blitt 42 år. I 2000 lanserte hun både albumet Music og sønnen Rocco. Og snart gifter hun seg med sin Guy Ritchie. Madonna har skrevet barnebøker som er lansert i hundre land på 30 språk. "De engelske rosene" er Madonnas skjønnlitterære debut, og boken er dedikert hennes to døtre. Boken skal, i følge forfatteren selv, være påvirket av den jødiske mystisismen Kabbalah.