Wednesday, March 22, 2006

LAVIGNE, AVRIL

Avril Ramona Lavigne ble født 27 September 1984 i Napanee, en by i Ontario i Canada. Allerede da hun var 2 år gammel begynte hun å synge. Hun lærte seg selv å spille gitar da hun var 12 år gammel. Som 16-åring fikk Avril platekontrakt, og hun hoppet av skolen og flyttet til Manhattan, New York for å jobbe med sin første CD. Men hun likte ikke måten sangene ble for de representerte ikke henne. Hun sluttet å jobbe i Manhattan, men ga ikke opp. Hun dro til Los Angeles, hvor hun møtte produsent og låtskriver Cliff Magness. Avril likte å jobbe med Cliff og var fornøyd med sin første CD.

I 2002 kom debutplaten ”Let Go”, og den første singlen ”Complicated”. 14 millioner album solgt og 8 Grammy nominasjoner var resultatet av ”Let Go”. Avril fortsetter med musikken og kommer ut med ”Under My Skin” i 2004. I låtene skriver Avril det hun mener og føler. ”Under My Skin” er mye dypere enn ”Let Go”.
Avril har turnert mange steder i verden, og den første gangen hun var på scenen i Norge var i mars 2003 på Rockefeller.

I 2005 ble Avril forlovet med Deryck Whibley, vokalisten i bandet Sum 41. Og siden 2002 har hun forandlet stil. Hun var en skaterjente i 2002. Nå har hun en mer moderne stil.

Avril har hatt mye å gjøre de siste årene, men hun tar ikke en pause. Hun holder på med sitt tredje album som vil bli sluppet i november. Avril har også begynt å spille i filmer. Nå holder hun på med å spille i to filmer. ”The Flock” og animasjonsfilmen ”Over The Hedge” hvor hun spiller stemmen til Heather.

Les mer på hjemmeside…

Se bilder…

Hør…

MBJ i ef