Wednesday, March 22, 2006

KNOWLES, BEYONCE GISELLE

Hun ble født 4. september 1981 i Houston, Texas og er en afrikansk-amerikansk R&B sanger, skuespiller, og hoved låtskriver og produsent i gruppa Destinys child.

Tidligere i år danket hun ut Britney Spears og Christina Aguilera i en avstemning, og ble kronet til prinsessen av pop.

Whitney Houston oppdaget Beyonce's talent i Destinys Child og hjalp henne med å skrive flere sanger på Debut soloalbumet hennes; 2003’s Dangerously in love, som toppet både R&B og poplistene i Amerika og album listene i Canada og UK. Fire av sangene fra albumet lå på toppen av hitlistene i flere uker i løpet av sommer og høst (2004).

Hun har vunnet fem Grammy awards for solo arbeidet sitt, og tre som et medlem av gruppa Destinys Child.

I gruppa Destinys child er/var det tre medlemmer: Beyonce, Kelly Rowland (hennes kusine) og Michelle Williams, og manageren deres var hennes far, Matthew Knowles.

I 2001 vant Beyoncé ’Songwriter of the Year’ prisen. Hun er andre kvinnen som har vunnet den, og den første afrikansk-amerikanske kvinnen som har vunnet prisen.

Hun har jobbet med artister som: Luther Vandross, kjæresten Jay-Z, Sean Paul, Missy Elliott, Free og MC Lyte.

Hun har også spilt Foxxy Cleopatra i filmen Goldmember, med Austin Powers (Mike Myers). I 2003 var hun med i filmen The Fighting temptations mot Cuba Gooding Jr, og spilte inn en sang med Missy Elliot kalt "Fighting Tamptation". Den siste filmen hun har spilt i er The Pink Panter, som rollefiguren Xania, mot Steve Martin som Inspector Clouseau.

Beyonce og Jay Z har ikke bekreftet forlovelse, men de har flyttet sammen og blir stadig observert på kjærlighetsferier sammen.

Les mer…

Se bilder…

Hør…

CAAE i ef