Wednesday, March 22, 2006

KEYS, ALICIA

Alicia Keys ble er født og oppvokst i byen Manhattan i New York den 25. januar 1981. Moren hennes Terri Augello, var av den hvite rasen, mens faren Craig Cook, var mørk. Som syv – åring begynte hun å spille piano, og lærte klassisk musikk av komponister som Ludwig Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart og Chopin, som var favorittene hennes.

Den første sangen hun skrev da hun var bare 14 år gammel, het ”Butterflyz”. Gjennom tider innenfor karriere og talent, så har moren vært en god støttespiller for Alicia. Debutalbumet ”Songs in a minor” gjorde suksess verden rundt, og med dette vant hun til sammen fem Grammy priser i 2002. Hun hadde veldig gode karakterer, så derfor fikk hun avslutte Professional Performance Arts School et par år tidligere enn det hun skulle. I år 2002 ble hun kåret til beste nye artist av MTV, det samme gjorde også American Awards, Grammy, BET og Billboard.21 år var hun kjent som den nye R&B- og souldronningen, og hun er klassisk utdannet som vokalist og pianist.

Nå for tiden spiller hun piano hver dag, av både klassisk musikk, jazz og gammel musikk for inspirasjon. Samtidig studerer hun piano lekser minst en gang i uken, og fortsetter som vanlig å skrive og lage sine egne tekster for seg selv og andre artister gjennom kompaniet hennes Krucial Keys Enterprise med partneren Kerry (Krucial) Brothers.

Planer og fremtidige drømmer inkludert å lage deres eget merke, og selvfølgelig lage album nr. 2 (eller flere albumer da). Så nå er hun både vokalist, pianist, låtskriver og produsent.

Les mer…

Fanside og bilder…

Bilder og lyd…

KNHV i gh