Wednesday, March 22, 2006

JOHN, ELTON

Hans egentlige navn som han er døpt med er Reginald Kenneth Dwight. Han er født den 25. mars 1947 i Pinner, Middlesex i England. Han er oppkalt etter sin onkel. Foreldrene hans heter Stanley og Sheila Dwight, og de ble skilt i 1961. Faren til Elton jobbet i Royal Air Force, og ville ikke at Elton skulle høre eller spille til amerikansk musikk. Elton John var pianospiller allerede som barn, når han var 11år vant han ett stipend til Royal Academy of Music. Elton hadde Buddy Holly som forbilde som 13åring, da prøvde han å se ut som han, og han brukte briller som Holly brukte. Men han trengte dem egentlig ikke, for han hadde perfekte syn. Etter vært fikk Elton John svakere og svakere syn, og måtte begynne å bruke briller.

Elton John gav ut sin første plate ”Empty Sky” i 1969. Han var mest populær på begynnelsen av 1970 tallet. Det var i 1971 Elton John bytta navnet sitt til Elton Hercules John. Den 21. november i 1975 fikk Elton sin egen stjerne på Walk of Fame i Hollywood Star.Han innrømmet at han egentlig var homoseksuell på slutten av 1970 tallet. Elton fikk innlagt pacemarker etter ett hjerteinfarkt som ble oppdaget, og ble operert i juli i 1999.

Det som gjør han til Sir Elton John, er at han fikk tittelen Knight Bachelor av dronningen. Han er kjent for sin sang ” Candle in the wind ”, som han skrev til Marilyn Monroe når hun ble drept. Også denne sangen ble brukt i prinsesse Dianas begravelse, men den ble gjort om litt. Sangen ”Can you feel the love tonight” til Elton, ble kjent til Løvenes konge filmen. Han samarbeider også med gruppa Blue, og i 2002 ble hitten ”Sorry seems to be the hardest word” veldig populær, som de lagde sammen. Når Elton Johns nære venn Ryan White døde av aids, opprettet han ett eget aids fond i 1992, det som går til dette fondet er inntekter fra slag sv singler.

Les mer…

Se bilder…

SW i cd