Wednesday, March 22, 2006

HÄGGKVIST, CAROLA MARIA

Carola Maria Hæggkvist ble født 8 september 1966. hun ble oppdaget av en talentjeger, og sang på tv første gang i 1977.Siden den gang har hun vunnet mange sangkonkurranser og en rekke priser, vært en fast gjest i melodifestfinalen og gått videre til finale i Globen.

Carola ble fort en populær person. ikke bare pga den nydelige stemmen men også fordi hun har en evne til å glede de som har det vanskelig. Hun har alltid elsket musikk og spiller gitar. I 1982 gikk hun på gymnaset på musikklinjen i Stockholm. Hun var også aktiv i bibelgrupper, noe som har vært med på å inspirere henne som artist .Hennes hobbyer utenom sangkarrieren er å male, seile og fotografere.

hennes første album var ”moonlight serenade” med Glenn Miller, som ble en stor suksess. etter det ble dett flere og flere i alt 23 album, 8 samleralbum, 2 dvder og 2 kassetter. Hennes store gjennombrudd var i 1983. Hele 6,1 millioner seere så henne da hun fremførte låten ”framling” under en festival i Malmø. det ble laget mange fanklubber ettersom hun ble mer populær. den største klubben er på 47.00 medlemmer.

I 1988 tok hun en pause men gjorde comeback under melodifestivalen i 1990.Da kom hun tilbake like populær som hun alltid har vært. I 2003 kunne hun feire 20 års jubileum som artist.

Hun har laget album men andre artister. som da hun skrev med Per-ErikHallin.

Carola synger en del sprudlende sanger men er også opptatt av kjærlighetsviser tillegg til å lage kristne album. hun er også en trofast popartist.

I midten av mai 2006 slippes hennes nyeste album ut ”evigheten”, som er hennes første svenske popalbum siden 1994.

Les mer…

Hjemmeside…

SHW i ef