Wednesday, March 22, 2006

HARTMANN, DAN

Han ble født 8 desember, 1950 i Harrisburg, Pennysylania, i U.S.A.
Han døde 22 mars, 1994 i Westport, Conneticut, U.S.A.
Han bodde i New York.

Tidligere i løpet av 70 årene var han et medlem av Edgar Winter Group, like mye som han var i Johnny Winter’s band i en stund. Dan var også en musiker som støttet andre artister som for eksempel Ian Hunter, Stevie Wonder, Todd Rundgren og Ronnie Montrose.

Etter at han hadde gitt ut en solo pop/rock album i 1976, da opplevde han sitt største øyeblikk med disco albumet, ’’Instant Replay’’. Bare 7 singler av tittel sporet, ble gjort tilgjenglig på den tiden i Storbritannia, og 12 ble gjort tilgjenglig for Amerikansk import. Hans oppfølger var ’’This is it’’(topp 20 i Storbritannia i 1979). Skjønt i Amerika tittel på albumet ’’Relight my fire’’ kjennetegner Loleatta Holloway. Sangen ble senere utnyttet av boy bandet Take that.

I 1985 signerte han med MCA hvor han igjen hadde lykkes med ’’ Second Nature’’ og ’’ I can dream about you’’. Imidlertid, lyktes han ikke med oppfølgeren så han gikk tilbake som produsent. Han har skrevet og produsert for mange artister bl.a. Diana Ross, Average White Band, Loleatta Holloway, James Brown og Chaka Kahn. Han forberedte et nytt album i det han døde av hjernesvulst i April 1994.

FU i gh