Wednesday, March 22, 2006

GREEN DAY

Det er et Amerikansk punkband som starta i 1987. Det var Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt og John Kiftmeyer som starta Green Day, de hadde så lyst til å bli stjerner. Men bare to år etter de starta slutta John Kiftmeyer, som var trommis. Da starta Frank Edwin Wright som blir kalt Tre Cool I Green Day.

Siden 1989 har Green Day bestått av:
Billie Joe Armstrong – spiller munnspill, gitar og er vojkalist.
Mike Pichard – spiller bass og er vokalist.
Tre Cool – trommis og vokalist.

På starten av 1990-tallet fikk de platekontrakt med et stort plate selskap. Og i 1990 kom det første albumet ut: 1039 / Smoothed Out Slapyy Hour. Dette albumet solgte ganske bra. Så de fortsatte, å lagde flere album . I 1991 kom albumet Kerpunk! ut og i 1994 kom albumet Dookie. Dette albumet solgte skikklig bra! I hele verden solgte det over 15 millioner album! Siden albumet Dookie gikk så bra fikk de spille på Woodstock-festivalen i 1994. Siden har det kommet seks album til som har solgt veldig bra! Etter at de hadde tatt en liten pause kom albumet American Idiot ut, som ble en stor suksess over hele verden!

Det nyest om Green Day er at en av band medlemmene, Billie Joe Armstrong, er tatt for fylle kjøring . Han ble arrestert med en gang etter at han ikke hadde klart edru testen. Men noen dager etter betalte han 7000 kr og ble løslatt.

Les mer…

Se bilder…

Klikk deg videre og hør…

RB i gh