Wednesday, March 22, 2006

GOOD CHARLOTTE

Good Charlotte er et punkrockband fra USA som består av: Joel Madden (Vokaler), Benji Madden (Gitar og bakgrunnsvokaler), Billy Martin (Gitar og keyboard), Paul Thomas (Bass) og en midlertidig trommis.

Man kan vel si at det hele starta med tvillingene Joel og Benji i en liten småby i Maryland. Da het de Combs til etternavn (Madden er pikenavnet til mora). De var ganske fattige, og det ble bare verre da faren forlot dem rett før jul da de var 16 år gamle, noe de har skrevet flere sanger om. Mora måtte flytte inn hos naboen og det eneste hun egentlig eide var en van, som Joel og Benji fikk låne til å kjøre til giggene. Benji lærte seg og spille gitar, mens Joel retta seg mot vokaler. I april 1995 ble Billy og Paul med, de tok navnet fra en barnebok, og spilte sitt første gigg i naboens kjeller foran 20 folk. De vant en lokal konkurranse med sangen “Can’t Go On” og i mai 2000 signerte de en kontrakt med plateselskapet Epic, bare fire måneder før det første albumet kom. Bandet liker bland annet norsk Imsdal og Japan. Benji snakker til og med litt japansk. Gutta har aldri vært i Norge, men ifølge Benji planlegger de å ta seg en tur hit snart! Joel og Benji har et eget klesmerke, Made, mens Billy har et som heter Level 27.

De har også et lite plateselskap, DC Flag Records, som blant andre MC Chris har signert for. Hvis du har sett filmen ”Not Another Teen Movie” har du sikkert sett Good Charlotte, de var nemlig det bandet som spilte på ballet i filmen! Joel hadde også en liten rolle i ”Fat Albert”. Good Charlotte har gitt ut 3 album: “Good Charlotte” (2000), “The Young and the Hopeless” (2002) og “The Chronicles of Life and Death” (2004). I år kommer det et nytt album!

Les mer…

Se bilder…

Hør og se mer…

MKF i gh