Wednesday, March 22, 2006

DION, CELINE

Celine ble født 30 Mars 1968 i Charlemagne i Canada. På den tiden var hun yngst av 14 søsken. Hennes foreldre Adhémar og Thérèse Dion var svært fattige. De hadde ingen utdannelse og kunne verken lese eller skrive særlig bra. Etter hvert fikk faren seg jobb på en fabrikk i Charlemagne, og da gikk det bedre med familien. Som liten jente likte ikke Celine å gå på skolen, for hun ville heller være hjemme og hjelpe moren med gjøremål. Familien var veldig viktig for henne, de betydde alt for henne. De hadde ikke mye penger, men de hadde overflod av kjærlighet, lykke og hengivenhet.

Da Celine var liten, ble hun kalt” Den lille jenta med den store stemmen”. Hun ble kalt det fordi hun hadde en praktfull stemme og sang foran publikum. Etter hvert som årene gikk, vokste hennes ønske om å leve av å synge. Hun hadde lyst til å bli en verdenskjent sangerinne. 12 år gammel, sang Celine foran en manager ved navn Rene Angelil. Rene likte sangstemmen så godt at han ga henne kontrakter. Celine skrev under og hennes karriere kunne begynne. Til å begynne med, begynte hun å synge mye på fransk. Hun sang for paven og ga ut hennes første album "La voix du bon Dieu". Da Celine var 18 år gammel, bestemte hun seg for å ta en pause. Hun tok en pause fordi hun ville lære seg engelsk. Da hun kom tilbake igjen, begynte hun å synge på engelsk.

I filmen ”Titanic” fikk hun stor suksess men låten ”My heart will go on”. Det var da mange andre rundt om i verden fikk høre celine for første gang. 26 år gammel giftet hun seg med sin manager Rene Angelil. Rene var 26 år mer enn henne, men det brydde hun seg ikke noe om. Hun brydde seg ikke om aldersforskjellen fordi hun var forelsket i han…

Les mer…

Se bilder…

SHLE i ab