Wednesday, March 22, 2006

DIAMOND, AMY

Svensk pop-vokalist, født 1992, debuterte for første gang i 2005. Gitt ut en plate: ”This is me now” med sangen hun slo igjennom med: ”What’s in it for me” Hun har en svensk mor og en engelsk far. I noen av sine første år bodde hun i England, men flyttet senere tilbake til Sverige. Dette kan være grunnen til hennes gode engelsk i så ung alder, og hun forteller at hun alltid snakker engelsk med sin far, selv hjemme i Sverige.

Hennes sangtalent ble først oppdaget når hun var fem år gammel, og siden har stemmen hennes utviklet seg til slik vi kjenner den nå. Første gangen hun var på TV var i år 2000, når hun var med på talentshowet ”Småstjärnorna”. Videre har hun vært med på åtte talentshow, hvor hun har vunnet syv av dem.Amy selv forteller at hun er smigret over at så mange liker stemmen og musikken hennes. Nylig dro hun til Barcelona for å spille inn en ny musikkvideo, der hun møtte på et lite problem: Ingen kunne engelsk, og hun kunne ikke spansk!

Mange er forbauset over denne jentas unge alder og popularitet, og som alle andre artister blir hun elsket og hatet. Amy Diamond har dette året blitt nominert til rekordmange musikk awards blant annet:
Nrj Radio Awards i Finland-19/01/06
Beste Nordiske Artist: Amy Diamond
Beste Svenske Kvinne: Amy Diamond
Beste Nordiske Sang: What´s In It For Me
Beste Svenske Sang: Shooting Star
Rock Bear Awards - Sverige-15/01/06
Beste Nykommer - Amy Diamond
The Grammies - Sverige 7/02/06
Beste Pop Kvinne - Amy Diamond
Årets Sang - Amy Diamond - What`s In It For Me

Les mer og hør små lydkutt…

Se bilder…

Mer musikk…

KTAA i gh