Wednesday, March 22, 2006

BOWIE, DAVID

David sitt ekte navn er : David Robert Jones.
Han er født den 8 januar 1947. David er 58 år nå. Han er 179cm høy.
David bor nå I New York. David har hat 5,000 live konserter.
David har solgt 140 millioner albumer verden rundt.
Den mest solgte er Let's Dance. Den solgte 8 millioner album.
David har skrevet 550 sanger I sin tid som pop artist.
David har gitt ut 36 album til sammen.
David har vært på topp av hit lister mange ganger

David hadde en debut i 1964 med "Liza Jane". har gjennom 5 tiår vært en av de mest interessante og innflytelsesrike artistene innen rocken. Gang på gang har han kommet opp med nye musikalske ideer og framtoninger som har bidratt til å skape hele musikksjangere i ettertid. Både glamrocken, pønken, ambient, new romantic sjangeren og rocken generelt har hentet mye fra David Bowie.

De fleste er nok enig i at det mest interessante Bowie skapte skjedde på 70 - tallet. Med album som "Ziggy Stardust", "Hunky Dory", "Aladdin Sane" og "Station to Station".

David Jones vokste opp med foreldrene Heywood Stenton Jones og Margaret Burns i 40 Stansfield Road, Brixton, London. Da han var 12 begynte han på Bromley Technical High School. Det var her han havnet i den berømte slåsskampen med kameraten George Underwood, i en krangel om en jente.
Hans bror Terry fikk David interessert i Jazzmusikk. Terry brukte å besøke jazzklubbene i Londons West End, og ga referat når han kom hjem om kveldene til en lydhør David. KILDE: http://www.multinet.no/~jonarne/Hjemmesia/Favorittartister/davidbowie/davidbowie.htm

Hjemmeside…

RG i cd