Wednesday, March 22, 2006

BEATLES

Bandet ”The Beatles” besto av fire medlemmer: Ringo Starr, John Lennon, Paul McCartney, og George Harrison. Bandet besto først av Lennon, McCartney, Harrison og Stuart. De starta opp som ”Silver Beatles” på en liten ungdomsklubb i New York tidlig på 60-tallet. Etter noen opptredner fikk de hjelp av en mann som hadde sett dem, til å komme seg til Hamburg hvor de kunne tjene mye mer enn i Liverpool. Mannen skulle ha med et lydbånd til Hamburg, og Beatles skulle få synge inn på båndet. Ikke lang tid etter fikk de jobb på en klubb i Hamburg, men de manglet en trommeslager, og en mann ved navn Pete tok på seg jobben to dager før avreise.

Første opptreden ble en fiasko, men da de begynte og hoppe på scenen, og gjør grimaser ble publikum mer ivrige. De spilte fem timer i strekk hver dag, og etterpå var det rett på byen. Disse ukene var det bare tre til fire timers søvn, og for å holde seg våken, begynte alle unntatt Pete med det narkotiske stoffet Preludin. Klubben de spilte på stengte etter hvert, og de ble flyttet til en nattklubb på andre enden av byen. Der møtte de et annet band, hvor trommeslageren Ringo Starr gikk med på å gå over til Silver Beatles etter at Pete hadde sagt han skulle legge opp. Bandet dro tilbake til Liverpool en periode, og da de kom tilbake til Hamburg hadde arrangøren for opptredenene på klubben de skulle spille på skrivd The Beatles, og ikke Silver Beatles, og dermed ble de bare hetende The Beatles. Sangeren Tony Sherridan skulle spille inn en plate, og The Beatles ble spurt om de kunne akkompagnere plata. Det var her de første slagerne My Bonnie og Saints Go Marching In ble til. Ikke lenge etter dro de tilbake til London.

I skivebutikkene ble det stadig mer spørsmpl om Thea Beatles, og i en av butikkene hadde sjefen, Brian, aldri hørt bandet. Og da han høre de skulle spille på en klubb i nærheten tok han sjansen og gikk dit. Det var ikke det beste han hadde hørt, men Brian var homofil, og falt fort for Lennon. Han tilbød seg å bli manageren dems, og sånn ble det. Brian skulle ha 25% av salget, og når det gjelder hans homofile side, ble det aldri noe forhold mellom Brian og Lennon. 10 April 1962 dør Stuart, og bandet er i sorg. De var i gang med en singel som skulle slippes 4 oktober 1962, og plata skulle bli nøkkelen til suksess. Love me Do het låta, og det tok ikke lang tid før alle kjente den. Beatles er å blir popens band nummer 1.

Les mer…

Se bilder…

Hør…
HTN i cd