Wednesday, March 22, 2006

AGUILERA, CHRISTINA

Liten jente, stor stemme..

Christina Aguilera ble født 18.12.1980. Hun begynte å opptre allerede som 6 åring i talentkonkurranser, og ble fort kjent som ”den lille jenten med den store stemmen”. Da hun var åtte delok hun i en konkurransen ”Star search” som ble sendt på tv over hele USA, og ti år gammel sang hun den amerikanske nasjonalsangen på flere store idrettsarrangementer.

Alt som tolvåring kom hun for første gang i kontakt med sin fremtidige ”konkurrent”, Britney Spears. Begge hadde roller i Disney’s ”The mickey mouse club”.

I 1998 mottok unge aguilera en golden globe-nominasjon for låta “reflection”, som ble spilt inn for disney-filmen ,Mulan. Christina fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i 1999 men hiten ”Geine in a bottle”. I februar 2001 slapp Aguilera og latino-sjarmøren Ricky Martin duetten ”Nobody wants to be lonley”, og ble en stor internasjonal hit. Hun viste at hun kunne jobbe med andre stjerner/divaer da hun spilte inn sangen ”Lady Marmalade” og musikk videoen, som tok 5 uker å spille inn. Stjernene hun sang sammen med var Lill’ Kim, Mya og Pink. Videoen de lagde var så bra at den ble kåret til den beste videoen som ble laget året 2001.

Etter Christina ble dratt inn i musikkverdenen, har hun fått suksess i både sine engelske og sine Latinske sanger. Hun har jobbet sammen med noen av de største stjernene i bransjen inkludert BB King, Brian McKnight, Sting, Ricky Martin og til slutt Pink, Mya og Lill’ Kim. Det er ikke verts til å bare være 20 år gammel.

Hun sier selv av livet hennes har hvert omtrent som en karusell, men vel understreke at hun elsker jobben sin.

Hjemmeside…
MEK i ab