Wednesday, March 22, 2006

ABBA

Abba består av fire personer, Agnetha, Bjørn, Benny og Anni-Frid. De fant ut at de skulle hete Abba fordi, det var det var et enkelt navn som kunne sies på alle slags språk, og fordi de samlet forbokstavene sine. Både Benny og Bjørn ble hodestups forelsket ved inngangen til 70 tallet. Benny i den mørkhårede norskfødte Anni-Frid. Og Bjørn i den blonde Agnetha Fältskog.

De kom ut med sin første singel ”People need love” i 1972. Denne kom med på topp 20 lista, og med denne suksessen, ble de med på melodi Gran prix. Der deltok de med sangen ”Ring ring”, men de kom bare på 3. plass. Året etter meldte de seg igjen på melodi Gran prix med sangen ”Waterloo” ikke nok med at de vant den svenske finalen, de vant også den store finalen i England. Dette ble den første store hiten deres.

I 1975 dro de rundt på turne i Europa, under turneen kom de ut med sangen ”Mamma Mia” som ble en av de mest kjente sangene. I 1977 reiste de til Australia, der begynte de på filmen ”ABBA the movie” som ble en stor suksess i filmverdenen i 1978.

Abba ble oppløst i 1982, for å si det som det var, så var det ingen stor overraskelse. Det er en utrolig påskjenning å være gift, jobbe sammen i en gruppe og ta på seg alt det stresset fra media. Så Agnetha og Bjørn skilte seg, og det samme gjorde Anni og Benny. Etter dette møttes de ikke som en gruppe lenger. Bare 3 av dem møtte opp på en minnekonsert for noen år siden, så de har ikke vært samlet som en gruppe, etter at de gikk fra hverandre. Men en ting må huskes, Abba ble en av de mest kjente gruppene i historien.

Les mer…

Se bilder…

Hør…

TFG i cd